00:12
Конкурс "Учитель года". Районний етап

Участь у районному етапі Всеукраїнського конкурсу "Учитель року" в номінації Інформатика.

Матеріали конкурсу можна переглянути тут. 

Всеукраїнський конкурс "Учитель року” як професійне змагання кращих педагогів України, був започаткований на виконання Указу Президента України від 29 червня 1995р. № 489.

Основними завданнями Конкурсу є:
піднесення ролі вчителя в суспільстві та підвищення престижу вчительської професії;
привернення уваги місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, громадськості до проблем освіти;
сприяння інноваційній діяльності в системі загальної середньої освіти;
удосконалення фахової майстерності вчителів, стимулювання творчого самовдосконалення педагогів;
популяризація педагогічного досвіду.
Організацію Конкурсу та методичне забезпечення конкурсних випробувань всеукраїнського третього (заключного) туру здійснює Інститут інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України (далі Інститут інноваційних технологій і змісту освіти).
 Конкурс проводиться в п’яти номінаціях з предметів інваріантної частини навчальних планів, які щорічно визначаються Центральним оргкомітетом конкурсу та затверджуються рішенням колегії Міністерства освіти і науки України, в три тури.
   Учасниками Конкурсу можуть бути вчителі – громадяни України, які мають відповідну фахову освіту, викладають у школі предмет заявленої номінації та мають стаж педагогічної роботи не менше 5 років. Участь вчителів у Конкурсі здійснюється на добровільних засадах.
  Традиційний конкурс педагогічної майстерності – це не тільки серйозне творче випробування для вчителів. Його проведення сприяє ефективному розвитку вітчизняної системи шкільної освіти, широкому втіленню в практику цікавих методів і підходів до викладання. Конкурс допомагає краще зрозуміти й усвідомити значущість професії вчителя в житті країни та для її майбутнього.
Просмотров: 443 | Добавил: учитель | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: